sunnuntai 30. elokuuta 2009

Uutta puhtia koulutukseen

Aloitimme Bennyn kanssa tokoilua tapakasvatusryhmässä ja nyt takana on kaksi osallistumista. Vaikka yhteistä taivalta on takana jo melkein kaksi ja puoli vuotta, niin halusin ehdottomasti alkeiskurssille, koska aikaisemmin en ole ollut minkäänlaisilla ohjatuilla kursseilla. Budjetti ja aikataulut eivät vain ole koskaan oikein mennyt yksiin tarjonnan kanssa. Ennen kurssin alkua innostuin pitämään jonkinlaista koulutuspäiväkirjaa ohjaajan suosituksesta, ja voin kyllä suositella! Ihan joka treenin jälkeen en ole siihen kirjoittanut, mutta vähintään viikottain kuitenkin. Kirjoittaessa tulee mukavasti analysoitua treenin onnistumista ja samalla saa muistiin arvokkaita vinkkejä ja kokemuksia, mitkä helposti unohtuisivat ajan kuluessa.

Kurssilta olen jo näiden kahden kerran jälkeen saanut valtavasti. Moni asia palkkaamisen ja kontaktin suhteen on tuntunut loksahtavan paikoilleen, ja ennen kaikkea tunnit ovat lisänneet huomattavasti motivaatiotani koulutella myös tuntien välillä. Bennyssä olen huomannut jo ison eron aikaisempaan! Lenkillä ohitukset eivät vielä mene ihan siististi, mutta Benny on huomattavasti kiinnostuneempi minusta kuin tähän asti. Aikaisemmin Benny on loikkinut hihna kireällä kahdella tassulla ja toiset kaksi tassua on huitonut ilmaa haikean vinkumisen säestämänä... Nyt olen saanut koiran huomion viimeistään peruuttamalla vastaantulijoista poispäin ja toisinaan ne namit ovat muutenkin kiinnostaneet toista koiraa enemmän (mikä on Bennyn kohdalla jo loistava edistysaskel). Ylipäätään huomaan Bennyn tarkkailevan minua ulkosalla paljon kiinnostuneemmin kuin aiemmin. :)
Kurssin lisäksi olen palannut ahkerammin naksuttimen käyttöön ja silläkin on varmasti ollut merkitystä edistymiseen. Otin uudelleen naksun rinnalle käyttöön myös palkkasanan, jotta palkkaaminen olisi tehokkaampaa myös silloin kun naksu ei satu roikkumaan kaulalla. Päädyin samaan JES-sanaan, mitä olen jo aikaisemmin käyttänyt, tosin silloin tuntui, ettei se koskaan mennyt selkäytimeen samalla tavalla kuin naksahdus. Nyt kyllä sana tuntuu toimivan ihan yhdenvertaisena naksahdukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti