sunnuntai 30. elokuuta 2009

Lisää lisää lisää!

Siis agilityä! Eilen oltiin Bennyn kanssa ensimmäisissä agilitytreeneissä, ja se oli juuri niin kivaa kuin odotinkin. Ellei vielä hauskemapaakin! Menin taas hyvissä ajoin kentälle, että ehtisin viritellä Bennyn kuuliaiseksi. Mielenkiintoista oli huomata, että nyt vasta kolmatta kertaa kentälle ajellessa Benny tunnisti maisemat jo kaukaa ja ulisi innoissaan varmaan viimeisen kilometrin... Bennyä ei ikinä uskoisi samaksi koiraksi, kun vertaa sitä tilannetta kun ensimmäisen kerran nousemme autosta siihen tilanteeseen, kun itse treenaaminen alkaa. Vähintään vartin "lämmittely" tarvitaan, ennen kuin kontakti alkaa olla sitä luokkaa, että kentälle kehtaa astua.

Ensimmäisten treenien esteinä harjoittelimme aitaa, putkea ja rengasta. Hyppy ja putki ovat Bennylle suht tutut, sillä olen niitä muutaman kerran päässyt kokeilemaan. Niissä ei nyt treeneissäkään mitään ongelmaa ollut, ja varsinkin putkeen Benny suorastaa hinkui pääsevänsä. Itseasiassa kertaalleen Benny pääsi vahingossa menemäänkin putken ihan itsenäisesti. Piti siis palata onnistuneen suorituksen ja palkkauksen jälkeen takaisin putken toiseen päähän putken ulkopuolelta, mutta Benny porhalsi menemään putken uudelleen toisesta suunnasta ennen kuin ehdin napata hihnasta kiinni. :D Varsinaisesti ei ole tarkoitus antaa koiran itsenäisesti mennä esteitä, mutta näin ihan ensimmäisissä harjoituksissa treenien vetäjä kehotti kuitenkin palkkaamaan Bennyn tuosta omastakin suorituksesta, jotta idea ainakin vahvistuisi.

Renkaalle siirryttäessä oli varautunut siihen, että Benny ei taatusti tajuaisi, mistä lävestä sen kuuluisi luikahtaa, mutta herra yllättikin tekemällä useamman onnistuneen suorituksen peräjälkeen. Itseasiassa taisi mennä niin, että vain ihan aluksi se hiukan yritti tähdätä sivusta, mutta heti yhden onnistuneen suorituksen jälkeen se tähtäsi heti oikeaan. Toki tässä vaiheessa ohjasinkin suoraan renkaan keskeltä kurkistellen ja treenien vetäjä vielä varmisti hihnan päässä, että vain oikeasta kohdasta pääsi etenemään. Muutenkin olin Bennystä kovin ylpeä kokonaisuudessaan!

Ainoa ikävä sattuma treeneissä oli, kun yksi ryhmän terrieri pääsi kahdesti käymään Bennyn päälle. :( Vaikka Benny ei niistä mitenkään järkyttynytkään, niin itselle jäi kurja fiilis siitä, että en pystynyt koiraani puolustamaan. Yritin kyllä pitää vieraan koiran loitolla, mutta en siinä oikein onnistunut ja Benny joutui itse puolustautumaan. Lisäksi taisin siinä hätäpäissäni vain kiskoa Bennyä hihnasta, vaikka järkevämpää olisi ollut vaikka pudottaa koko hihna käsistä. Täytyy vain jatkossa pysyä itsekin tarkkana ja toivoa, että harjoituksen myötä turhat rähinät jäävät pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti