sunnuntai 30. elokuuta 2009

Agiliitoa

Bennyn kanssa agilityssä pääsimme viime treeneissä harjoittelemaan pisintä esteiden sarjaa, mitä olemme ikinä kokeilleet. Pieneen "rataan" kuului muuri, putki mutkalla, pituus, suora putki ja kepit. Tarkoitus oli valssilla vaihtaa välillä ohjauspuoltakin, mutta ensimmäisellä yrittämällä unohdin tämän täysin ja painatin koira samalla puolella koko radan läpi. :D Muutenkin suurin työ on saada oma pää järjestykseen sen verran, että saa koiran järkevästi ohjattua. Tässä vaiheessa Bennykin on niin herkkä ohjaukselleni, että jättää kyllä takuulla esteen tekemättä, jos en sitä huolellisesti ohjaa.

Keppien suhteen vaikein kohta on tällä hetkellä aloitus, missä Benny meinaan herkästi ohittaa toisen välin, kun en ehdi tarpeeksi nopeasti "vetää" sitä oikeasta välistä ulos. Tähänkin kyllä sain parannusta aikaiseksi, kun olin itse huolellisempi ohjauksessa ja aloitin kepit paremmasta kohdasta. Minun pitää myös muistaa palkata Benny riittävän usein, jotta innokkuus säilyy loppuun saakka. Eron Bennyn suorituksessa huomaa nimittäin heti, jos palkkaustiheys alkaa jäädä liian harvaksi. Mutta noin periaatteessa kepeillä alan vihdoin saada itse rytmistä kiinni, ja siinä samalla tietenkin koirakin. Sitten voinkin pikku hiljaa alkaa lisätä keppeihin vauhtia!

Toinen treenien iso harjoitus oli kuusi hyppyä siten, että ne edettiin siksakkia aina välissä valssilla kääntyen.
Ensimmäisellä yrittämällä sähläsin tapani mukaan ohjauksen kanssa... Meinasin mm. törmätä itse esteisiin tai sitten unohdin valssata välissä. Mutta sujuihan se sitten lopulta oikein hienostikin! Tätä hyppysarjaa harjoittelimme myös siten, että edestä päin hyppäämisen sijaan koira piti ohjata hyppäämään esteen takaa kiertäen. Tässä jälleen oma motoriikka sekoili ensimmäisellä kerralla pahasti, mutta kun omat raajansa sai hallintaan, niin Bennyhän teki työtä käskettyä. Siis oikein hyvä mieli jäi jälleen kerran treeneistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti