sunnuntai 30. elokuuta 2009

Haaveissa agilityn alkeiskurssi

Ilmottauduin Bennyn kanssa nyt Etelä-Hämeen koirakerhon järjestämään agilityn alkeiskurssin hallintakokeeseen, ja olen varmasti seuraavan kuukauden kaikki peukut ja varpaat pystyssä, että pääsisin kesällä alkavalle kurssille! Hallintakoe on huhtikuun lopulla ja siinä katsotaan seuraavat seikat:

- koiran ja ohjaajan kontakti
- seuraaminen (vapaana tai hihnassa)
- luoksetulo
- leikkiminen (lelu siis mukaan!)
- luoksepäästävyys

Bennyn kanssa saan harjoitella vielä reilusti seuraamista ja leikkimistä, ja luoksepäästävyyttäkin on varmaan syytä vähän tarkistella. Tokoliikkeet eivät koskaan ole olleet omaa kiinnostuksenkohdettani, joten en ole niitä kovin ahkerasti harjoitellut. Seuraaminen sujuu Bennyltä tällä hetkellä lyhyitä pätkiä kättä seuraten, mutta yritän sen kanssa vielä ahkeroitua ennen hallintakoetta. Leluista Benny on lähinnä ollut kiinnostunut sisätiloissa, joten sitä pitäisi todella opetella. Alustavasti olen ajatellut aloittaa namisukan kanssa, jos sillä saisin innostusta myös ulkona leikkimiseen. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että laitan vanhan sukan sisään herkkuja, jotta saisin koiran kiinnostumaan siitä enemmän. Pikkuhiljaa namit voi sitten jättää sukasta pois, kun koiran on jo saanut innostumaan sukan kiskomisesta. Nyt siis vain etsimään jostain vahvaa urheilusukkaa, minkä kanssa olisi hyvä aloittaa. Olen myös suunnitellut ompelevani itse jonkinlaisen palkkalelun, mikä käsittäisi pehmeän, litteän puruosan ja sopivanmittaisen narulenkin kädelle. Valmiit motivointipatukat tuntuvat olevan niin kovia, että en usko Bennyn niihin oikein syttyvän. Se kun on vähän kranttu siitä, minkälaisessa lelussa jaksaa roikkua. :D Lisäksi kun Benny on niin nameihin orientoitunut koira, niin lelupalkasta on tehtävä todella helppo ja mieluinen kiskoa.

Luosepäästävyys onkin sitten aihe, missä olen itse hiukan huonolla tietopohjalla. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin virallisesti siinä koiran tulisi istua sivulla ja pysyä siinä kun tatti paikoillaan tuomarin tullessa koiraa tervehtimään. No, Bennyllä tuskin on ongelmaa siinä, että sitä tullaan tervehtimään, mutta se saattaa vaihtaa asentoa tai ruveta onnesta soikeana tervehtimään itsekin tuomaria... En siis ihan tiedä, että mitä tällaisessa hallintakokeessa vaaditaan, mutta tietenkään täydellisestä suorituksesta ei varmaan olisi mitään haittaa. Muista hallintakokeen osioista eli luoksetulosta ja kontaktista en ole kauhean huolissani. Vaikka Benny ei aina arkielämässä ole noiden suhteen luottamuksen arvoinen, niin koulutustilanteissa niihin on aina voinut luottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti