sunnuntai 30. elokuuta 2009

Omatoimiset agilitytreenit

Tänään aamupäivällä olimme muutaman kaverin kanssa treenailemassa agilityä omatoimisesti. Pääosin harjoittelin Bennyn kanssa, mutta myös Muusa pääsi lopuksi kokeilemaan paria estettä. Kaverini oli suunnitellut meille neljä erilaista pistettä, missä sitten jokainen itsekseen treenasi kunnes vaihdettiin seuraavalle pisteelle. Harjoittelun kohteena oli esteen kiertäminen, kepit, valssi ja takaaleikkaus.

Benny kanssa aloitimme esteen kiertämisellä, ja pienen miettimisen jälkeen päätin opettaa siihen yhteyteen ihan oman sanansa, jota tulen käyttämään sekä Bennyn että Muusan kanssa. En halunnut sanan olevan kuitenkaan sama, mitä käytän arkilenkeillä, kun pyydän koiria kiertämään minut tai vaikka puunrungot ja lyhtypylväät. Niinpä aloitin iskostamaan Bennyn päähän tätä uutta sanaa silloin kun sen pitää kiertää ja hypätä este vastakkaiselta puolelta minua kohti. Toinen piste oli kepit, missä yritin erityisesti saada lisättyä nopeutta ja vähennettyä käsiapuja. Kolmannella pisteellä harjoittelimme valssausta, missä minulla tai Bennyllä ei juurikaan ole ongelmia. Osittain sitten treenasin tällä pisteellä myös lähettämistä eteen kahden hypyn takaa.

Neljännellä pisteellä harjoittelimme takaaleikkausta, mutta siinä en oikein saanut mitään kovin suuria tuloksia aikaan. Takaaleikkausta en ole tainnut vielä kertaakaan Bennyn kanssa harjoitella, eikä se tunnu oleva Bennyn vahvuuksia. Ensin tarvitsisi varmaan saada Benny ohjautumaan paremmin itse hypyille, sillä nyt se seuraa niin tarkasti ohjausta, että takaaleikkaus oli melkoisen hajanaista suoritusta. Yhdistin tällä pisteellä harjoitteluun sitten putkelle irtoamista, mikä meni ihan mukavasti niin kauan kuin lähetin suoraan putkelle. Heti kun yritin ottaa putkea ennen yhden hypyn, ei Benny enää osannutkaan ohjautua putkeen, vaan vaati jälleen selkeän ohjauksen.

Treenin päätteeksi päästin Muusan tutustumaan kentälle, ja voitte vaan kuvitella kuinka paljon virtaa on pienellä aktiivisella nausterilla, kun se on ensin 40minuuttia kerännyt puhtia häkissä odottelemalla. :D Ensimmäinen tavoite oli siis saada neiti hallintaan muutamalla kontakti- ja sivulletuloharjoituksella. Sen jälkeen vein Muusan tutustumaan elämänsä ensimmäistä kertaa puomiin. Ensimmäisellä kerralla Muusa piti puomia vähintäänkin epäilyttävänä, mutta runsaan houkuttelun jälkeen rohkeni kulkea sen alusta loppuun. Heti jo toisella kerralla Muusa kuitenkin kipitti jo reippaasti makkaran perässä ilman sen suurempia ponnisteluja. Tämän lisäksi otimme muutaman toiston putkea kaverin avustuksella, sillä Muusa ei vielä uskaltanut tulla putkeen, ellen minä ollut toisessa päässä jo valmiiksi odottamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti