maanantai 16. toukokuuta 2011

Kolmosten korkkaus ja muut aksailut

Tulipahan tiukka putki agiliitelyä viikonlopun yli. Perjantaina aloitettiin valmistautuminen ratatreenillä, missä Pasin radan pohjalta säädettiin yhtä sun toista. Oma säätö oli jotain ihan kamalaa, ei meinannut mennä millään jakeluun pienet yksityiskohdat mm. sylkkäriä räpeltäessä. Positiivinen pilkku omalle mielelle oli Muusan minitreenit, ihan vaan vinkupallon kanssa vauhtia, pari kokeilua takaaleikkausta ja parit sylkkäritkin.

Kolmoset korkattiin sitten lauantaina kolmella startilla (A. Viitasen radat), ja voi taivas sitä jännitystä! En todella ole ollut mikään kovin paha kisajännittäjä, mutta nyt oli niin järkyttävä rimakauhu, että olin hajota palasiksi. No, aika säätämiseksi se sitten menikin. Tuloksena 11 sekunnin yliaikanolla, HYL ja HYL. Inhottavinta oli se, että Bennyn vire oli kateissa, se ei oikein jaksanut innostua. Todennäköisesti yksi syy oli mun jännitys, ja toinen se, että pesin ja saksin Bennyn koristekarvat ennen kisoja. Muutenkin radoilla mahtui yhtä ja toista. Lähdöt takkusi kahdella ekalla radalla: Ekalla Benny ei suostunut jäämään siihen kohtaan, mihin halusin sen jäävän. Ei kyllä yrittänyt varastaakaan. Tokalla radalla sitten Bennyn oma hiffaus kiertää eka siiveke... Kolmannella sitten tietoinen ja ihan toimiva lentävä lähtö. Muuten radoille sitten mahtui kaikenlaista, mm. unohdin kertoa koiralle mihin mennään, mistä suunnasta aidat ylitetään ja viimeisenä vielä kivasti itse ohjasin väärän radan, kun muistelin sitä juuri edeltänyttä rataa...

Sunnuntai oli vähän parempi päivä, vaikka tuloksina jälleen HYL ja yliaikanolla. Kuitenkin sekä oma että koiran vire ihan toista luokkaa, ja nyt mahtui jo paljon hyvääkin näille radoille. Hylly otettiin mulle jo näköjään bravuuriksi muodostuvasta aidan sössimisestä, eli ohjaan epäselvästi ja Benny kiertää takaa suoran hypyn sijaan. Tämän onnistuin tekemään jopa kahdesti tällä radalla... Yliaikanolla oli jo ihan sujuvan oloista menoa, mutta aikaa näytti silti kertyvän 7s yli. Parissa kohtaa Benny selvästi hidasti, kun ilmeisesti ei saanut riittävän selkeitä käskyjä seuraavasta suunnasta. Kaarrokset alkoi kuitenkin jo olla ihan mukavia, joten siitä hyvä mieli.

Tänään sitten putki päättyi Kirstulan treeneihin, mikä kosketti tietenkin molempia koiria. Bennyn treeneissä eka pätkä oli taas flegmaattista ja koiran kiinnostus jossain ihan muualla. Tokalla pätkällä sitten jo hyvää fiilistä ja ihan onnistumisiakin. Muusa Muikkunen sen sijaan oli ihan kelpo vireessä suurimman osan illasta. Sain muutaman onnistuneen suorituksen kerhon kepeillä, ja sekös vasta lämmitti mieltä. Puolikkaalla pätkällä vielä sitten vähän enemmänkin toistoja. Treenien varsinaisena teemana oli takaaleikkaukset ja kontaktit, eli tarpeeseen tuli. Takaaleikkaukset vähän takkusi, tai oikeastaan kaikki aitoihin liittyvä, koska _Muusa_ei_etene_aidoilla_... Kontaktit sen sijaan oli loistavia targetin avulla! Hienot 2on2offit tuli myös pari kertaa, kun kokeiluna annoin käskyn ilman targettia. Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti