lauantai 12. maaliskuuta 2011

Maneesin treenit - kummaa käytöstä

Viime keskiviikon treeneissä Bennyn meno oli vähän hassua. Meillä oli todellinen hyppyharjoitusrata; pelkkiä aitoja ja niiden lisäksi yksi putki. Kepit vaihdettiin toiselle harjoitukselle putken tilalle. Ekassa harjoituksessa Benny käyttäytyi jotenkin hassusti, ihan kun se olisi vältellyt hyppäämistä. Pari kertaa kiersi koko aidan, ja sitten alitti pari kertaa riman. Ja koiralle, jonka säkä on melkein 35cm, niin 30cm riman alittaminen ei luulisi olevan kaikkein luontevin valinta.

Mietin sitten, mistä moinne käytös olisi voinut johtua, ja ensimmäinen kauhuajatus oli tietenkin, että nyt se on kipeä jostain. Treeniryhmästä kukaan ei kuitenkaan huomannut Bennyn liikkumisessa, hyppyyn valmistautumisessa tai muuten käyttäytymisessä mitään erityistä. Maneesin pohja oli kyllä meidän ekan harjoituksen aikana tosi möykkyinen, joten voisin kuvitella sen myös häiritsevän Bennyä. Yksi selittävä tekijä saattaisi olla vaikeat hyppykulmat, jollainen tuli ainakin sille kaikkein ongelmallisimmalle aidalle. Mutta varsinkin, kun viime viikko sisälsi meille poikkeuksellisen paljon agilityä, niin pelästyin josko tuo otus nyt sitten on ylirasittunut tai kipeytynyt. Alan kuitenkin jo vähän luopua tuosta ajatuksesta, koska Benny ei kerta kaikkiaan muuten vaikuta mitenkään kipeältä. Kopeloitsin sitä kotona vielä huolellisesti, eikä se ainakaan aristanut mitään kohtaa kropassa. Sunnuntaina ollaan menossa Lietoon parille startille, joten siellä sitten näkee, mikä on taas meininki. Viime treeneissä kuitenkin toinen harjoituspätkä meni Bennyn kanssa normaalimmin, vaikka jonkun riman se alitti siinäkin.

Muusakin muuten palasi juoksutauolta taas treeneihin, ja pikkulikka oli niin virtaa täynnä, ettei meinannut nahoissaan taas pysyä! Radalla onneksi pysyi. Muusa pääsi keskiviikkona ainoastaan ekalle pätkälle, koska tokan pätkän keppejä ei olisi voitu ottaa kuitenkaan, ja pelkkä hyppypyöritys oli sen verran haastavaa, etten halunnut Muusan motivaatiota lähteä sillä testaamaan. Saatiin siis Muusan kanssa oikein kiva pikkutreeni. Hienosti haki hyppyjäkin, eikä hakenut niin vahvasti käteen kuin viimeksi juoksuja valmistellessaan. Reipas tyttö! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti