tiistai 25. toukokuuta 2010

Kesätreenikausi avattu!

Ensimmäiset ulkotreenit tänä vuonna päästiin kokemaan eilen - tietenkin litimärällä kentällä ja tauottomassa sateessa... Mutta hienosti meni silti sekä Bennyllä että ensikertalaisella Muusalla!

Bennyn treenit olivat ensin, ja uuden vetäjän johdolla otettiin helppoa rataa ja erillisenä esteenä keinua. Radalla oli aitojen ja putkien lisäksi vain pituus vieraampana esteenä. Ohjaus onnistui koko ajan vasemmalla kädellä, mutta radan keskivaiheilla oli spiraalimaista kieputusta, sekä pari ansaa, missä koira piti saada kunnolla haltuun ja ohjattua oikeaan suuntaan. Lisäksi radalla otettiin aika, mitä sitten yritettiin pienillä korjauksilla parantaa. Meillä meni ensimmäinen kerta niin hyvin, että aikamme tuskin parantui korjauksien jälkeenkään, mutta ajattelemisen paikkoja oli silti. Lähinnä itse sekoilin jälkimmäisillä radoilla, kun meinasin koko ajan muistaa yhden kohdan radasta väärin. Siispä keskittymistä lisää, kiitos! Muuten parantamisen varaa jäi oman liikkeeni säilyttämiseen, etten omalla himmailullani hidasta Bennyn vauhtia. Lisäksi minulla ainakin tällä radalla oli taipumus mennä vähän liian lähelle esteitä, jolloin ei ollut varaa ohjata omalla liikkeellä enää koiran suuntaa. Keinu erillisenä meni oikein kivasti, varsinkin kun vielä avustaja muutteli keinun kallistumispistettä normaalista. Tällä tavoin saatiin vähennettyä Bennyn ennakointia kallistumiseen ja reippautta suoritukseen.

Muusan treenit tuntuivat vähän hidastempoisilta Bennyn jälkeen. Piti tehdä roima asennemuutos sen suhteen, että nyt vasta opetellaan eikä mennä liian lujaa eteenpäin. Saatiin myös treeniohjelma, missä oli kaavailtu jokaiselle treenikerralle opeteltavat asiat ja lisäksi jokaiselle viikolle jokin kotiläksy. Muusan kanssa moni asia onkin jo jollain lailla hallussa, esimerkiksi target eli namialusta, haltuunotto ja paikallaolokin aika hyvin. Muutenkin näin ekojen treenien jälkeen jäi sellainen kuva, että hyvällä mallilla Muusa jo osaa monenlaista. Treenien esteet olivat ensimmäisellä kerralla keinu, pöytä, putki, kepit ja hyppy.

Keinua opeteltiin siten, että keinu oli tuettu perusasentoon, eikä siinä vielä otettu kallistumista ollenkaan. Koirat siis kiipesivät vain ylämäkeä lopetuskontaktille hakemaan naminsa ja sitten ne nostettiin alas. Tavoitteena tässä oli opettaa heti alusta pitäen kiipeäminen oikeaan kohtaan eikä jäädä hiipimään keskialueelle kallistusta odottaen. Itse en vielä ole varma pidänkö tätä tekniikkaa parempana vai huonompana kun heti kallistumiseen totuttelemista. Ainakin tämän tekniikan kanssa saa olla sitten tarkempana kun tuki poistetaan, ettei ensimmäisenä koira tee lentokeinua kirmatessaan suorilta melkein loppuun asti.

Putki, hyppy ja pöytä olivatkin sitten Muusalle ihan helppoja opeteltavia, kun niistä oli enemmän aikaisempaa kokemusta. Putkeenkin Muusan pystyi jo lähettämään vähän edellekin, silloin kun putki oli suorana ja melko lyhyenä. Lopuksi putken kanssa otin vielä pienen mutkankin loppupäähän, ja hienosti suoritti Muusa senkin. Kepit jätettiin suosiolla välistä, sillä niitä treenataan 2by2-tekniikalla kotona. Tähän tekniikkaan ei oikein sovi sitten välissä seuran kiinteillä kepeillä treenaaminen, joten keskitytään nyt sitten vain kotitreeniin keppien suhteen. Keppitreenistä voisinkin myöhemmin laittaa ihan oman postauksen, ja selvittää, missä meillä mennään tällä hetkellä pujottelun suhteen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti