torstai 3. kesäkuuta 2010

Ensimmäiset agilitykisat!

No huh, nyt on ensimmäiset agilityn kisaradat startattu Bennyn kanssa, ja hyvä mieli taisi jäädä molemmille. :) Kyseessä oli Takujen kisat Tampereella, ja startteja kaksi. Ensimmäisenä oli agilityrata, joka ei tuntunut mitenkään mahdottoman vaikealta. Takaaleikkauksien suhteen jännitin hieman etukäteen, uskallanko niihin radalla miten luottaa, mutta esimerkiksi kepit pääsi ihan mukavasti ohjaamaan meille helpommalta puolelta. Myös Bennyn käyttäytyminen radalla jännitti, kun sillä on nyt viimeaikoina ollut tapana käydä vähän kierroksilla niin, ettei malta seurata ohjaamista. Tosin heti alkumetreillä huomasin, että ongelma oli ihan päinvastainen... Todennäköisesti kuumuus ja junamatkailu olivat vieneet Bennyn innostusta vähän liian tehokkaasti, ja suoritus oli varsin väsähtänyttä. Tuloksena agilityradalta olikin 10vp ja ihanneajan ylitystä. Ensimmäinen vitonen tuli kepeiltä, missä Benny jäi haistelemaan toista keppiä. Toinen vitonen tuli sitten putken numerokyltin ihmettelystä. Tällä saldolla sijoitus oli sitten 15. Tanjan ansiosta voin liittää tähän myös videomateriaalia, kiitos!



Hyppyrataa saikin odotella jonkin aikaa, kun kisaajia oli mineissä ja makseissa hurja määrä. Yritin ajoittaa odotteluajan ohjelmat siten, että Benny ehtisi kunnolla levätä ja vaikka vähän tylsistyäkin ennen seuraavaa rataa. Virtaa ei kuitenkaan riittänyt toisellakaan yrittämällä, vaan samaa perässävetoa oli sekin. Myös täsmälleen samat virheet kerättiin kuin ensimmäiselläkin radalla, eli kepeiltä vitonen ja putken ohituksesta vitonen, lisäksi ihanneaika taas ylittyi reippaasti. Sijoitus olikin hyppyradalla 22. Videosta varmaan paistaakin aika hyvin läpi, kuinka raskassoutuista ohjaaminen oli, kun koiralla vaan ei innostus riittänyt tuon ponnekkaammin. Tästäkin videosta kiitos Tanjalle!



Kaikkiaan kisauran avauksesta jäi oikein hyvä mieli. Bennyn flegmaattisuus oli yllättävää, mutta muuten tavoite saavutettiin, kun molemmista radoista tuli hyväksytty tulos. :) Treeneissä koitan nyt kiinnittää huomiota vielä enemmän keppeihin, putkelle ohjautumiseen ja nopeuteen. Omaan ohjaamiseenkin saisi tulla rutkasti vielä lisää sutjakkuutta ja varmuutta, mutta eiköhän niitäkin kokemuksen kautta vielä ole tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti