torstai 12. elokuuta 2010

Kuulumisia agilitykentältä

Tähän kesään on mahtunut runsaasti agilityä, kun sekä Muusan että Bennyn kanssa on treenattu aktiivisesti. Bennyn kanssa ollaan nyt alkukesän kisakokemusten jälkeen treenailtu keppejä ja yleisesti erilaisia ratoja ohjauskuvioineen. Kepit lähtivät sujumaan ihan mukavasti, kun vaan jätin käsillä huitomisen vähemmälle ja luotin siihen, että Benny tietää mitä pitää tehdä. Aloitus on vielä vauhdista vähän hankala, mutta kun alkuun pääsee, niin on mennyt ihan hienosti. Yllättäen kokeilin jopa meidän vaikealta puolelta eli oikealla kädellä ohjaten, ja Bennyhän pujotteli niinkin päin oikein sujuvasti! Ei ihan yhtä varma suoritus, mutta yhtä kaikki kivalla rytmillä. Bennyn kanssa se 2x2-treeni jäikin vähän vaiheeseen, kun edistyksen jymähtäessä alkuvaiheeseen oma motivaationi kärsi. Mutta mikäpäs siinä kun näinkin sujuu ihan ok.

Muusan alkeiskurssilla on käyty nyt kaikki esteet läpi, ja enää ei mitään ihan ylivoimaista näytä olevan edessä. A-esteen ja renkaan suhteen olin alkuun vaipua epätoivoon, sillä kummankin kanssa alku näytti siltä, että Muusa ei ikipäivänä tule niitä suorittamaan. No, kummankin suhteen Muusa sitten vain päätti hoksata mistä on kyse, ja suoritti esteet sitten yhtäkkiä mukisematta. Renkaan kanssa päästiin heti läpimurron jälkeen jopa siihen pisteeseen, että Muusa hakee renkaan jo aika kivasti pelkästä käsimerkistä ja käskystä. Ei siis tarvi mitenkään houkutella oikeasta kolosta. Keinun suhteen ollaan edetty vihdoin siihen pisteeseen, että viime treeneissä keinu päästettiin keikahtamaan jo puoliväliin asti. Muusa ei tästä isommasta askeleesta ollut moksiskaan, vaan haki naminsa kontaktin päästä samaan tapaan kuin aiemminkin. Voisi se kai hiukan nopeampi olla, jos täydellisyyttä tavoitellaan, mutta tyytyväinen olen tällaisellaankin. Pussin kanssa ollaan myös vielä vaiheessa, kangasta pitää vielä nostaa ennen kuin Muusa tulee läpi. Toisaalta kuitenkin Muusa on jo jonkin verran siedättynyt sille, että se ylipäätään sietää kankaan kosketuksen selässään. Eiköhän treenin myötä tässäkin edetä. Ohjauskuvioista Muusan kanssa on harjoiteltu lähinnä valssia ja persjättöä. Nyt ajattelin omaan kotitreenin aloitella takaakiertoa.

Nyt kun kesä lähenee loppua, niin tarkoitus olisi sitten Bennyn kanssa lähteä vielä kokeilemaan kisojakin. Ainakin oman seuran syyskisoihin aion ilmottautua, ja jos jotain muuta sopivaa löytyy, niin vielä parit muutkin voisi kokeilla. Vauhdin suhteen toivoa sopii, että viileämmistä ilmoista tulisi osaltaan helpotusta. Tavoitteena olisi myös itse suoriutua sujuvammalla ohjaamisella, sillä oma kompastuskiveni on vauhdin epätasaisuus ja etenkin ohjauskuvioissa pitäisi saada liike jatkumaan tasaisena. Tässä suurin ongelma onkin se, että en keskity tarpeeksi etukäteen miettimään mitä olen tekemässä, vaan lähden radalle vähän hätäisesti. Tuleviin kisoihin siis päätavoitteena oman ohjaamisen sujuvuus ja liíkkeen jatkuminen. Eiköhän se koirakin siinä sivussa tule...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti